Nokian lukio

Nokian lukio on monipuolinen yleislukio, jossa työskentelee tällä hetkellä noin 380 opiskelijaa 30 ammattitaitoisen opettajan johdolla. Meillä on tarjolla laaja ja laadukas kurssivalikoima opiskelijoillemme, muun muassa kertauskurssit kaikista kirjoitettavista aineista. Opetustilamme ovat viihtyisät ja toimivat. Opiskelussa hyödynnämme modernia tekniikkaa.

Nokian lukion kansainvälinen toiminta on aktiivista. Kuulumme European School Network -kouluverkostoon, jonka kautta opiskelijamme voivat lähteä vaihtoon eurooppalaiseen kouluun. ESN järjestää myös erilaisia projekteja, esimerkiksi tiede-, musiikki- ja urheiluleirejä. Kansainvälisyyskasvatuksen kursseilla tutustutaan kulttuurien väliseen viestintään ja opitaan suvaitsevaisuutta.

Nokian lukion kielivalikoima on laaja.

• englanti (A1)
  • ruotsi (B1)
  • saksa (A2, B2, B3)
  • ranska (A2, B2, B3)
  • venäjä (B2, B3)
  • espanja (B3)

Nokian lukion urheiluluokalle voivat hakea ohjatusti ja aktiivisesti harjoittelevat urheilijat. Ryhmän lukujärjestykset pyritään laatimaan niin, että opiskelijoille järjestyy mahdollisimman hyvin aamuharjoitusaikoja. Opiskelijat saavat aamuharjoituksista kurssisuorituksia. Ohjatut harjoitukset järjestetään jääurheilussa, koripallossa, salibandyssä ja jalkapallossa. Ne urheilijat, joiden lajeihin ei synny ohjattua harjoitusryhmää, harjoittelevat valmentajan laatiman suunnitelman mukaan ja pitävät harjoituspäiväkirjaa.

Nokian lukiossa voi suorittaa valtakunnallisen puheviestinnän näyttökokeen ja tehdä lukiodiplomeja seuraavissa aineissa:

• liikunta
  • teatteri-ilmaisu
  • kuvataide
  • musiikki .

Oppilaskuntamme ja tutorimme toimivat aktiivisesti ja luovat omalta osaltaan hyvää ja kannustavaa opiskeluilmapiiriä.