Nokian lukio

Nokian lukio on monipuolinen yleislukio. Opiskelijoita on tällä hetkellä noin 320, kaksoistutkintoa suorittaa noin 50. Meillä on tarjolla laaja ja laadukas kurssivalikoima opiskelijoillemme, muun muassa kertauskursseja kirjoitettavissa aineissa. Opetustilamme ovat viihtyisät ja toimivat.

Nokian lukion kansainvälinen toiminta on aktiivista. Kuulumme European School Network -kouluverkostoon, jonka kautta opiskelijamme voivat lähteä vaihtoon eurooppalaiseen kouluun. ESN järjestää myös erilaisia projekteja, esimerkiksi tiede-, musiikki- ja urheiluleirejä. Kansainvälisyyskasvatuksen kursseilla tutustutaan kulttuurien väliseen viestintään ja opitaan suvaitsevaisuutta.

Nokian lukion kielivalikoima on laaja. Meillä voit opiskella:

• englantia  (A1)
  • ruotsia (B1)
  • saksaa ( A2, B2, B3)
  • ranskaa ( A2, B2, B3)
  • venäjää ( B2, B3)
  • espanjaa ( B3)

Nokian lukion urheiluluokalle voivat hakea ohjatusti ja aktiivisesti harjoittelevat urheilijat. Ryhmän lukujärjestykset pyritään laatimaan niin, että opiskelijoille järjestyy mahdollisimman hyvin aamuharjoitusaikoja. Opiskelijat saavat aamuharjoituksista kurssisuorituksia. Ohjatut harjoitukset järjestetään jääurheilussa, koripallossa, salibandyssä ja jalkapallossa. Ne urheilijat, joiden lajeihin ei synny ohjattua harjoitusryhmää, harjoittelevat valmentajan laatiman suunnitelman mukaan ja pitävät harjoituspäiväkirjaa.

Nokian lukiossa voi suorittaa valtakunnallisen puheviestinnän näyttökokeen, josta saa erillisen todistuksen sekä tehdä lukiodiplomeja seuraavissa aineissa:

• liikunta
  • teatteri-ilmaisu
  • kuvataide
  • musiikki

Opiskelijakuntamme ja tutorimme toimivat aktiivisesti ja luovat omalta osaltaan hyvää ja kannustavaa opiskeluilmapiiriä.