Urheiluluokka

URHEILULUOKKA

Nokian lukioon on mahdollista hakeutua urheiluluokalle. Ryhmään sijoitetaan ohjatusti ja aktiivisesti harjoittelevia urheilijoita lajista riippumatta. Ryhmän opiskelijoiden lukujärjestykset pyritään laatimaan niin, että opiskelijoille järjestyy mahdollisimman hyvin aamuharjoitusaikoja (tiistai- ja torstaiaamut). Aamuharjoituksista opiskelijat saavat kurssisuorituksia (urheiluvalmennuskurssit). Lukioaikana on mahdollista suorittaa 8 kurssia urheiluvalmennusta

Ohjatut aamuharjoitukset järjestään jääurheilussa, koripallossa, jalkapallossa (futsalissa) ja salibandyssä. Muiden lajien urheilijat harjoittelevat oman valmentajan laatiman suunnitelman mukaan. Urheilijoille on järjestetty koulun kustantamana mahdollisuus voimaharjoitteluun Nokian liikuntakeskuksessa koulupäivien aikana.

Ryhmään voidaan ottaa enintään 30 opiskelijaa. Mikäli hakijoita on yli 30, lukion rehtori tekee valinnan. Tärkeimmät kriteerit ovat urheilu- ja koulumenestys. Tarvittaessa järjestetään haastattelu.