Urheiluluokka

URHEILULUOKKA

Nokian lukioon on mahdollista hakeutua urheiluluokalle. Ryhmään sijoitetaan ohjatusti ja aktiivisesti harjoittelevia urheilijoita lajista riippumatta. Ryhmän opiskelijoiden lukujärjestykset pyritään laatimaan niin, että opiskelijoille järjestyy mahdollisimman hyvin aamuharjoitusaikoja (tiistai- ja torstaiaamut). Aamuharjoituksista opiskelijat saavat kurssisuorituksia (urheiluvalmennuskurssit). Lukioaikana on mahdollista suorittaa 8 kurssia urheiluvalmennusta

Ohjatut aamuharjoitukset järjestään jääurheilussa, koripallossa, jalkapallossa (futsalissa) ja salibandyssä. Muiden lajien urheilijat harjoittelevat oman valmentajan laatiman suunnitelman mukaan. Urheilijoille on järjestetty koulun kustantamana mahdollisuus voimaharjoitteluun Nokian liikuntakeskuksessa koulupäivien aikana.

Ryhmään voidaan ottaa enintään 30 opiskelijaa. Mikäli hakijoita on yli 30, lukion rehtori tekee valinnan. Tärkeimmät kriteerit ovat urheilu- ja koulumenestys. Tarvittaessa järjestetään haastattelu.

URHEILIJOIDEN AAMUTREENIT JA URHEILUVALMENNUSKURSSIT 2019 - 2020

YLEISTÄ

Aktiiviurheilijat saavat aamutreeneihin osallistumisesta urheiluvalmennuskursseja

Kursseja voi suorittaa

1. osallistumalla Nokian lukion ohjattuihin aamuharjoituksiin
    - aamuvalmentajat pitävät kirjaa osallistumisesta ja toimittavat käyntikerrat lukiolle

2. suorittamalla kursseja itsenäisesti (lajit, joissa ei järjestetä ohjattuja aamuharjoituksia + aktiiviurheilijoiden kuntosaliharjoitukset)
    - opiskelija itse / valmentaja täyttää urheiluvalmennuspäiväkirjaa

3. osallistumalla oman seuran ohjattuihin (aamu)harjoituksiin kouluaikana.
     - opiskelija itse / valmentaja täyttää urheiluvalmennuspäiväkirjaa

Lukioaikana on oikeus suorittaa 8 urheiluvalmennuskurssia.

18 treenikertaa = 1 kurssi.

Aktiiviurheilijoilla, jotka ovat ilmoittautuneet toimintaan, on oikeus ilmaiseen kuntosalin käyttöön Nokian liikuntakeskuksessa (Ilkantie 8) koulun työaikoina klo 8-16. Näistä käyntikerroista saa suorituksia ks. kohta 2 yllä. Liikuntakeskukseen on toimitettu lista osallistujista. Opiskelija ilmoittautuu tiskillä mennessään salille.

OHJATTUJEN AAMUTREENIEN ALKAMISAJAT JA TREENIPAIKAT

Koripallo      klo 7.45        Lukion liikuntasali